Header image  
Michel de Haas  
  HOME  
   
 
 

Begon zijn muzikale loopbaan in Noordwijk op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit bij Sjef Bröchler, voormalig fluitist bij het toenmalig Noord-Hollands Philharmonisch orkest. Zijn eerste orkestervaring deed hij op jonge leeftijd op bij Harmoniekapel Crescendo te Noordwijk.

Na zijn middelbare school periode, met muziek als eindexamenvak, vervolgde hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te 's Gravenhage. Hij kreeg fluitlessen van Peter van Munster, volgde koordirectie bij Jan Eelkema en Jan Bogaarts, orkestdirectie bij Lucas Vis en Schoolmuziek bij Nico Smit en Jos Herfs. Na zijn conservatoriumperiode heeft hij ook de HaFaBra opleiding in Utrecht voltooid bij Gerrit Fokkema.

Michel heeft kort in het muziekvakonderwijs les gegeven. Daarna hebben diverse bestaande en project-ensembles in het westen van het land onder zijn leiding gemusiceerd (koren-orkesten-bigband). Hij is als saxofoon- en fluitdocent aan muziekscholen verbonden geweest en heeft als freelance musicus bij diverse ensembles gespeeld. Met zijn ervaring, opgedaan door het werken met koren en orkesten, arrangeerde hij in het begin voornamelijk voor eigen ensembles en specifieke doeleinden. Momenteel schrijft hij regelmatig in opdracht. Een aantal van zijn arrangementen voor koor en orkest zijn ook bij Mansarda muziekuitgeverij te verkrijgen.

Momenteel begeleidt hij de een jonge dirigenten, maakt hij veel tijd vrij voor het arrangeren in opdracht van verenigingen en uiteenlopende ensembles. Naast het uitbrengen van praktijkadviezen valt hij regelmatig in als gastdirigent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       
©copyright  by Rubato Music, KvK 28116038